Gustav

das Bauer Kabinett

für Architektur

logovertfit

zondag 14 augustus 2022

Atelier Kempe Thill werkt samen met das Bauer Kabinett


Het Rotterdamse Atelier Kempe Thill doet het goed in België. Het realiseerde al enkele spraakmakende projecten zoals het Duitstalige Parlement in Eupen, het appartementsgebouw Nieuw Zuid in Antwerpen en het project Energyville voor de KU Leuven in Genk.

En er blijven Belgische projecten bijkomen in het oeuvre van dit Nederlandse bureau. Zo werd in 2016 onder andere de opdracht verworven voor de nieuwe Kunstencampus in Antwerpen voor de Karel De Grote Hogeschool.

Het betreft de reconversie van de voormalige zusterschool aan de Schoonbekestraat in de Markgravebuurt. Het bestaande gebouw wordt aangepast aan de nieuwe behoeften en gedeeltelijk gesloopt om plaats te maken voor een atelierhuis met grote studio’s, moderne werkplaatsen en expositieruimte. De sloopwerken starten in april van dit jaar. De opening van het gebouw is voorzien voor het academiejaar van 2018-2019.
Een strakke planning dus, waarvoor atelier Kempe Thill beroep doet op das Bauer Kabinett. Een uitdaging waar we uiteraard enthousiast op ingaan. Das Bauer Kabinett zal instaan voor de bestekken en meetstaten voor zowel het sloopdossier als het nieuwbouwdossier en voor het administratieve luik van de werfopvolging.