Gustav

das Bauer Kabinett

für Architektur

logovertfit

woensdag 8 februari 2023

Sociale huisvesting te Kortrijk


sociaal-1

 

Voor onze collega’s van Kras Architecten verzorgden wij de lastenboeken en details voor een VMSW-project met 18 eengezinswoningen, 21 assistentiestudio’s en 40 appartementen. Het betreft een 1e fase van de herontwikkeling van een sociale woonwijk, waarvoor door deze ingreep een duurzame renovatie wordt gekoppeld aan de verdichting en optimalisatie van het bestaande woningbestand.

sociaal-2
sociaal-3

 

Het volledige project werd uitgewerkt in één dossier, hoewel de architectuur een duidelijk onderscheid vertoont tussen de eengezinswoningen, studio’s of appartementen.

Kras Architecten werkt al geruime tijd al haar projecten uit in BIM. Ook voor dit dossier werd alle informatie voor de opmaak van details en lastenboeken aangeleverd in 3D-modellen. Door de opbouw van onze lastenboeken in te passen in deze werkmethodiek konden we de nodige keynotes aanleveren waarmee Kras Architecten op hun beurt de meetstaten uit het 3D-model konden genereren.

Voor de opmaak van de details werd nog gewerkt met een tussenstap. In de toekomst is het de bedoeling ook deze rechtstreeks aan het 3D model te koppelen.

sociaal-4
 

Categorie(ën): huisvesting, overheidsopdracht