Gustav

das Bauer Kabinett

für Architektur

logovertfit

woensdag 8 februari 2023

Hogere Zeevaartschool te Antwerpen


zeevaartschool1

 

In 2015 won het team van Atelier Kempe ThillaNNo Architecten de internationale architectuurwedstrijd voor de renovatie en uitbreiding van de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen.
Het bestaande modernistische schoolgebouw uit 1931, naar een ontwerp van Van Kriekinge en zoon, wordt gerestaureerd en via een halfverdiept onderwijsplatform verbonden met een nieuw multifunctioneel onderwijsgebouw.
De restauratie van het bestaande vroegmodernistische pand en de sloop van enkele latere toevoegingen, wordt uitgevoerd door aNNo architecten.

zeevaartschool2
zeevaartschool3

 

De nieuwbouw, met bibliotheek, een auditorium, verschillende labo’s en leslokalen en enkele ruimtes voor scheepssimulatoren werd ontworpen door Atelier Kempe Thill. Das Bauer Kabinett maakte een voorontwerpraming voor het gedeelte nieuwbouw. In de aanbestedingsfase stonden wij in voor de opmaak van bestekken en meetstaten van de nieuwbouw en een detailraming voor het geheel. De bouw ging van start in oktober 2020, midden 2022 zal de nieuwbouw in gebruik genomen worden, waarna het bestaande, beschermde gebouw wordt gerenoveerd.

 

zeevaartschool4

Categorie(ën): onderwijs, overheidsopdracht