Gustav

das Bauer Kabinett

für Architektur

logovertfit

woensdag 8 februari 2023

KunstenCampus te Antwerpen


Het Rotterdamse bureau Atelier Kempe Thill won in 2016 de Europese prijsvraag voor de vernieuwbouw van de nieuwe KunstenCampus van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De voormalige zusterschool aan de Schoonbekestraat uit de jaren 50 wordt aangepast aan de behoeften van de nieuwe kunstencampus. Een deel werd gesloopt om plaats te maken voor een nieuw atelierhuis. Deze nieuwbouw zal ruimte bieden voor grote studio’s, moderne werkplaatsen en een expositieruimte van de hogeschool. Het gebouw zal onderdak bieden aan circa 600 studenten en medewerkers. Drie academische masteropleidingen beeldende kunsten (met afstudeerrichtingen in grafisch ontwerp, juweelontwerp – edelsmeedkunst en vrije kunsten) en de professionele bachelor opleiding fotografie zullen er plaatsvinden.

Met deze reconversie en uitbreiding van de school tot KunstenCampus ging in 2017 een eerste project van das Bauer Kabinett in uitvoering. In opdracht van Atelier Kempe Thill maakte das Bauer Kabinett lastenboek en meetstaten op. Het project werd in mei gegund aan aannemer Willemen na een intense onderhandelingsprocedure.

De sloopwerken gingen in mei 2017 van start en werden kort voor het bouwverlof afgerond. De bouwwerken zijn gestart in oktober 2017. Het gedeelte verbouwing werd deels in gebruik genomen einde november 2018. De oplevering van het totale project is voorzien rond februari 2019.

 

Categorie(ën): onderwijs, overheidsopdracht